Har du redan ett ID?

Har du inget ID?

Skapa inloggning till Brf Skogskanten - enkelt och gratis

Vad är det här?

Denna sida är ansluten till och drivs med hjälp av Socinets plattform.
När du har ett Socinet ID kan du använda det på alla Socinet-anslutna sidor. Läs mer

Trivselregler för BRF Skogskanten Tyresö

Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också ordnings-och trivselfrågor.

1. 1.       Ansvar

Bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Styrelsen ansvarar för att det är ordning och reda både i och utanför husen. Alla är dock skyldiga att rätta sig efter reglerna. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus, du har också skyldigheter mot föreningen och övriga medlemmar.

1. 2.       Säkerhet

Med portkoden skall man vara restriktiv. Dörrar i portgångarna ska vara låsta så inte obehöriga rör sig i våra hus. Eftersom trapphusen och portar är din utrymningsvägvid brand måste dessa hållas fria från föremål. Detta även för att underlätta trappstädning. Föreningen har särskilda förråd avsedda för cyklar och barnvagnar.

1. 3.       Störningar

Alla medlemmar och hyresgäster är skyldiga att visa hänsyn och inte störa grannar med ljud, otrevligt bemötande eller hot. Ljudmässig hänsyn gäller givetvis hela dygnet men är särskilt viktig att beakta mellan kl. 22.00 – 07.00.

Informera gärna dina grannar i god tid före aktiviteter som kan störa. Det kan gälla reparationsarbeten, fest i lägenheten eller på gården.

1. 4.       Balkonger

Balkonger och uteplatser är våra uterum där var och en skall kunna koppla av utan onödigt buller. Grillning på balkong eller uteplats är endast tillåtet med el- eller gasolgrill. Respektera om någon känner obehag av grillning på balkong eller uteplats. Blomlådor skall placeras på balkongräckets insida. Bygglov för inglasning av balkong och uteplats kommer att sökas efter vissa riktlinjer och du behöver ett godkännande från styrelsen för inglasning.

Matning av fåglar är ej tillåtet.

1. 5.       Sophantering

I soprummen källsorterar vi våra sopor. Var noga med att bara slänga ”rätt” sopor i respektive kärl. Grovsopor, färgrester, och el-avfall får ej lämnas i soprummen. Återvinningsstationer för detta finner du i Petterboda.

1. 6.       Rökförbud

Föreningen har rökförbud i samtliga invändiga gemensamma utrymmen och vid entréer.

1. 7.       Håll rent!

Håll rent i området. Tänk på att plocka upp efter hund och katt. Släng inte fimpar, snus eller liknande på föreningens område. Rasta inte hunden i anslutning till uteplatser.